Duben na Skálovce

Během dubna proběhlo na naší škole hned několik zajímavých akcí.

Před Velikonocemi se děti pobavily a poučily při plnění úkolů v zábavném programu Velikonoce s angličtinou.

Po svátcích se ve spolupráci s Ekocentrem Iris uskutečnil Den Země.

Žáci 2. a 3. ročníků měli možnost seznámit se při besedách s hasiči s jejich náročným povoláním.

Již tradičně se žáci naší školy pod vedením paní učitelky Švédové účastní recitačních soutěží. Začátkem dubna se uskutečnilo krajské kolo, odkud si žáci přivezli ta nejlepší ocenění.

I v oblasti sportu se našim dětem dařilo – proběhla miniliga v basketbalu, na které nemohly chybět  děti navštěvující kroužek minibasketbalu ve škole.

Následující den se naši malí fotbalisté zúčastnili okresního finále McDonald´s Cup, v němž velmi úspěšně reprezentovali naši školu žáci 2. a 3. ročníků. V kategorii mladších žáků obsadili 1. místo, čímž postoupili do krajského kola.

Mezi pravidelné události patří návštěva městské knihovny. Paní knihovnice seznamují děti s literaturou různých žánrů a velmi oblíbenými se staly besedy o knihách.

Naše školní družina taktéž připravila zajímavý a bohatý program – děti se zúčastnily obnovené akce Vynášení smrtky, na které symbolicky přivítaly jaro.

Děti taktéž navštívila liška Coco se svou maminkou. Děti se dozvěděly zajímavé informace o jejím životě.

S pracovníky Ekocentra Iris měli žáci možnost poznávat kameny a minerály a pracovat s nimi v prožitkové akci Stavění z kamení.

Výjimečným dnem pro naše budoucí prvňáčky byl 22. duben. Se svými rodiči přišli k zápisu, aby v září mohli nastoupit do školy. Nebylo to jejich první seznámení s naší školou – 6. dubna se totiž zúčastnili Tvořivého odpoledne, v pořadí již druhé akce, která byla připravena pro naše budoucí prvňáčky, jejich rodiče, sourozence a ostatní děti naší školy. Na své si tedy přišli malí i velcí.

Všechny tyto akce si děti oblíbily a již se těší na další. Do konce školního roku nás čeká ještě spousta zajímavých zážitků a překvapení.

Fotky a podrobnosti ZDE.

https://www.traditionrolex.com/10