Motýlí výlety 2022

Žáci 6. tříd strávili v měsíci září a říjnu tři dny  v Ostružné  v penzionu Geppert, kde se nám líbilo. Též pan správce byl perfektní – vstřícný, ochotný a ve všem nám vyhověl.

Během dopoledne probíhala výuka (primárně preventivní aktivity). Program spočíval v aktivitách, diskuzích, hrách. Poznávali jsme se navzájem i sami sebe a i za těch několik dní jsme se více poznali. Odpoledne a večer pak byly vyhrazeny pro soutěže, sportovní utkání, výlety, hry. Jeden den jsme se vydali do Petříkova a druhý den jsme šplhali do pěkných kopců, kde nám paní učitelka ukázala bunkry. Většina jsme se do nich podívali, někteří se báli, protože tam bylo málo prostoru, tma. Dokonce se nám poštěstilo a sbírali jsme v lese houby, někdo je nechal panu správci a někdo si je vezl domů.

Se stravou jsme byli spokojeni. Byla 5x denně a pitný režim. Jídelníček byl pestrý. Pan správce  vařil dobře. Mnozí si pochvalovali, že tak by měli vařit ve školní jídelně.  Počasí nám přálo, zejm. v prvním kurzu, v druhém a třetím termínu již jeden den pršelo. Poslední den jsme pobyt zhodnotili, téměř všichni hodnotili kladně, nechtělo se nám odjíždět.

Žáci 6.A+6.B+6.C