Lyžařský kurz 2023

Letošní lyžařský výcvik každoročně organizovaný pro žáky 7. tříd se uskutečnil opakovaně v lyžařském středisku Kraličák v Hynčicích pod Sušinou a to v termínu 20. 2. – 24. 2. 3023. Výcviku se zúčastnilo 45 žáků 7. ročníku pod dohledem a doprovodem 5 instruktorů z řad učitelů ZŠ Palackého. Vedoucím kurzu a 1. družstva zároveň byl p. uč. Šťastný, instruktorkami jednotlivých družstev byly p. uč. Živković, Piňosová a Zehnalová. Funkci zdravotníka zastala p. uč. Fialová.

Letošní sestava dětí zahrnovala 15 lyžařů a 30 začátečníků, kteří se teprve lyžovat chtěli naučit. A opravdu to do konce týdne zvládli! Velká pochvala! Všichni dokázali vyjet na sedačkové lanovce a sjet kilometr dlouhou sjezdovku. I když sněhu nebylo mnoho, sjezdovka byla zasněžená, denně upravená a lyžovalo se bezvadně.  Krásné ubytování a výbornou stravu nám poskytl hotel Sněženka, do kterého jezdíme opakovaně už několikátou zimní sezónu. Díky vzorné kázni dětí se letos nestal žádný úraz a všechny děti si užily lyžařský výcvik se vším, co k tomu patří.

Kromě každodenního lyžování byl v podvečerní nabídce bazén, bowling, stolní tenis a společná večerní zábava v klubovně, ke které patřily i soutěže, zpěv s kytarou a diskotéka. Ve středu odpoledne místo lyžování jeli všichni autobusem na výlet na Dolní Moravu, kde si prošli za pěkného počasí Stezku v oblacích. Jinak, co se týká počasí, tak jsme během toho týdne s teplotami v plusu zažili všechny druhy: jasno, polojasno, zataženo, déšť, silný vítr i mlhu. Nikolka si dovezla příčnou flétnu a Ondra a Vendula si půjčili kytaru. Za své hudební vystoupení sklidili od spolužáků potlesk. Poslední večer byl hodnotící a některé děti jely domů s diplomem. Podle závěrečného hodnocení všech instruktorů to byly nejhodnější děti za celou dobu trvání lyžařských výcviků na naší škole, takže si všichni zasloužili sladkou odměnu.

FOTKY

https://www.traditionrolex.com/10