Slavnostní akademie ke 140. výročí ZŠ Palackého

140 let, to už si říká o důstojnou oslavu! A my jsme opravdu slavili, a to v těch nejdůstojnějších prostorách Městského divadla v Prostějově.

Od roku 1883, kdy byla ZŠ Palackého slavnostně odevzdána k užívání, uplynulo mnoho vody – stovky pedagogů do života připravily tisíce žáků, nejprve pouze chlapců, potom se postupně přidaly samozřejmě i dívky a přibývala další pracoviště školy, takže dnes je ZŠ Palackého poměrně rozšafně rozkročena po značném území města Prostějova, neboť vzdělává děti a žáky v pěti samostatných budovách – v MŠ na Mánesově ulici a v MŠ v Čechovicích, dále ve dvou budovách 1. stupně (ZŠ Čechovice a ZŠ na Skálově nám.) a na závěr v hlavním stanu naší školy, tedy v budově 2. stupně ZŠ na Palackého ulici.

Těší nás, že do programu naší slavnostní akademie, která se konala 22. 11. 2023, přispělo všech pět pracovišť školy. Naše diváky jsme pozvali na pomyslnou školní půdu s kouzelnými dveřmi Všudybylkami, díky kterým se skupinka žáků (kteří na půdu tajně pronikli, objevovali různá tajemství a svými výstupy uváděli jednotlivá dílčí vystoupení) mohla podívat do různých zákoutí školy, nakouknout do výuky některých předmětů, zkontrolovat školní družinu, děti v mateřince a ve finále s komentářem „To bude bizár!“ nahlédnout i do různými historkami opředené učitelské sborovny. Na závěr se většina všech účinkujících, kterých bylo na dvě stě, sešla na jevišti, aby se s diváky rozloučila speciální písní o naší škole, která k této speciální přiležitosti vznikla.

Veliké poděkování a potlesk za neskutečné výkony a nasazení patří jak všem účinkujícím
a pedagogům, kteří se na přípravě podíleli, tak také ochotným maminkám a babičkám, které nás podpořily tím, že napekly a nazdobily nádherné perníčky „Palacká 140“, které všichni návštěvníci našich představení obdrželi jako malou pozornost na uvítanou.

Jsme přesvědčeni, že vystoupení se opravdu líbilo, neboť jsme se v závěru dočkali dlouhotrvajícího potlesku vestoje, což nás všechny velmi příjemně a mile zaskočilo stejně jako záplava děkovných a pochvalných e-mailů, kterými jsme byli následující den zasypáni. Děkujeme všem za podporu a nejpozději za 10 let zase na viděnou z divadle! 😊

FOTKY

https://www.traditionrolex.com/10